tisdag 16 juni 2015

Himmel eller helvete eller Himmel och helvete

Många tankar och känslor har mixats under dagarna som gått. Det har hänt så många tragiska händelser under så få dygn att man bör ställa sig frågan "vad är det som händer i Sverige?".

Vad är det som gör att två unga flickor mördas - en i en liten by och en i en storstad? Vad är det som gör att det finns en hel del psykopater eller manipulativa människor runt oss i samhället? Har det funnits många sådana människor förr men som aldrig "klivit ut" eller är det dagens samhälle som gör att dessa personer tar sig "frihet" att skada och mörda andra oskyldiga personer?
Det handlar inte om vilken etnicitet personen i fråga har utan vad som gör att personer mår så dåligt att man måste göra onda handlingar på andra människor (och djur?).
Jag säger det igen - kom inte och säga att det handlar etnicitet - för det var av vår egen nationalitet om man nu vill kalla det detta som mördade lilla Engla och Helen i Hörby t ex.

Vem ger sig rätten att mörda en oskyldig människa? INGEN!
Utanför Göteborg dödades en fyraårig flicka i helgen i en troligen bilexplosion där målet för explosionen befann sig i. Man försöker ruska av sig händelsen men det är inte lätt. Vad gjorde flickan precis i explosionen? Kanske satt hon och sjöng "Imse vimse spindel" eller hon kanske satt och spelade spel på en Ipad och var överlycklig över att få åka iväg på en utflykt.

Det finns också människor som själva flyr livet genom att ta självmord.
Även här i min trakt tog en ung flicka livet av sig nu i helgen. Det är så fruktansvärt.

För att inte tala om anhöriga.
Vilken tragedi och oerhörd sorg och chock. Vilket helvete de går igenom just nu.
Min mamma har upprepade gånger under denna helg ringt till mig och sagt "Jag kan bara föreställa mig om det hänt oss - att Ni försvann - nej, jag kan inte föreställa mig det".

Ett annat helvete som troligen en oskyldig person fick genomlida var en svensk som levde på livet på 1930-talet. Jag har haft som nattlektyr att läsa ett fall gällande två mord av en person som hette Olle Möller. "Fallet Olle Möller" bygger på och utspelar en rättsskandal som man först tycks påminna om Thomas Quicks historia, men som man sedan inser vida överskugga den samma. Medan Quick aktivt underblåste sin position som mördare så skiljer sig Olle Möller så tills vida att han från dag ett och till den dag han dog vidhöll att han var oskyldig. 1939 samt 1959 dömdes Olle Möller på indicier och mot sitt nekande. I det första fallet fälldes Möller för dråp på den 10-åriga Gerd och i det andra för mord på den 34-åriga Rut.
Det slutar inte där - Olle Möller var vid denna tid även trefaldig svensk mästare i terränglöpning och hade sex SM-tecken för fyrmannalag i samma gren. Där av blev detta oerhört stort i medier på den tiden.
OM nu Olle Möller var oskyldig - vilket helvete har inte han fått utstå tills han dog?
Man har under senare tid med hjälp av dagens skickliga teknik försökt få fram om Olle var skyldig eller ej till morden - men tyvärr utan resultat.
Till och med Leif GW Persson har uttalat sig i fallet - http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/leif-gw-persson-jag-tror-plotsligt-att-mordaren-var-oskyldig/

Det kom 2012 en bok om händelsen som heter "Mördaren i hemmet" för den som är intresserad att läsa mer om fallen. http://www.bokus.com/bok/9789187319440/mordaren-i-folkhemmet/

Himmel eller helvete?
Himmel och helvete?
Tja, det känns som ibland känns det som det kvittar för en del människor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar